Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
0
FUP prijavio pet lica zbog zloupotrebe položaja
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konacno da se pocelo odmotavati sve oko zaposljavanja medicinskih radnika,samo jos treba optustiti odmah sve te primljene preko stele,pa objaviti konkurs da se prime ljudi koji su godinama na birou,a svi ovi sto su dali pare za posao,neka idu pred vile tih doktora,pa nek tamo traze svoja prava!!!!! Jedino tako je realno,ako se dokaze da su primali preko stele,a svi znamo da jesu,onda sve te ugovore o radu ponistitii odmah!!!
Prvoprijavljeni Slobodan Trninić kriv je jer nije bio kadar SDP-a, te je trebao hitno da leti sa funkcije. Po međustranačkoj raspodjeli funkcija, mjesto direktora ove javne ustanove trebalo pripasti SDP-u, pa je Fikret Musić navrat-nanos ganjao da ovoga liferuje. Meni ova krivična prijava baš i ne pije vode. Kriv je jedino što nije primao raju s biroa. Šta bi tek trebalo biti s Bimom? on je svojevremeno na isti način u Gras primio pola Sandžaka... Zar nije slično i sa svim drugim institucijama? Ovog je navodno prijavila žena kojoj dijete nije prošlo na konkursu. Baš bih volio da Tužilaštvo prečešlja bh Telekom, Elektroprivredu... pa bi vidjeli koliko ih je primljeno mimo konkursa. Čak su svojevremeni i neke tv kuće, poput Hayata primale montažere na osnovu internog konkursa. A kad bi neko sa strane došao na taj konkurs, ne bi ni prismrdio blizu...
lajaću ko ker ako im se išta dokaže.Prvo odugovlačenje,pa izmjena optužnice,pa svjedci promijenili iskaz pa....pa ovo je Bosna i ovdje uzmi ako ti se pruži šansa nikad niko nije odgovarao za ovakve stvari.
OVO JE IZVJEŠTAJ ZA ŠTETU NANESENU TROŠENJEM PARA OD KORISNIKA A KAD ĆE BIT PODNESEN IZVJEŠTAJ ZA UZETE HILJADE I HILJADE MARAKA KOJE SU UZETE OD TIH ZAPOSLENIH DA BI SE ZAPOSLILI