Crna hronika
0

FBiH: Za 24 sata 78 saobraćajnih nesreća

FENA
U protekla 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine evidentirana su 62 krivična djela, od kojih tri razbojništva u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Sarajevskom kantonu.

Četiri slučaja nasilja u porodici dogodila su se u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu Sarajevo, tri slučaja oštećenja tuđe stvari - dva u Hercegovačko-neretvanskom i jedan u Zapadnohercegovačkom kantonu, saopćeno je danas iz Federalne uprave policije.

U istom periodu evidentiran je jedan slučaj izazivanja opće opasnosti u Unsko-sanskom kantonu, jedan nasilničkog ponašanja u Tuzlanskom kantonu, jedan slučaj krivotvorenja isprava na istom području, šumska krađa u Zeničko-dobojskom i dvije prijetnje u Srednjobosanskom i Kantonu 10.

Evidentirano je također 28 teških krađa, 17 krađa, 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 11 ostalih krivičnih djela.

U protekla 24 sata u FBiH je zabilježeno i 78 saobraćajnih nesreća. U njima je jedna osoba smrtno stradala, tri su zadobile teške tjelesne povrede, osam lakše, a za sedam osoba nije utvrđen stepen povrede, saopćeno je iz Federalne uprave policije.