Crna hronika
34

Dvije osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva Asima Arnautovića

Piše: E. F.
Mjesto na kojem se dogodila pucnjava (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mjesto na kojem se dogodila pucnjava (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dvije osobe i to M. M. (21) i A. M. (36) sa Ilidže uhapšeni su jučer zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva u pokušaju.

Oni se zapravo sumnjiče da su glavni akteri napada na Asima Arnautovića koji se u sarajevskom naselju Dolac Malta dogodio 8. aprila i to na parkingu u ulici Malta.

Tom prilikom je 28-godišnji Arnautović zadobio više ustrelnih rana, a na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu su mu konstatovane teške tjelesne povrede obje natkoljenice te lijevog koljena i lijeve podlaktice.

Nakon što su u njega pucali dvojica muškaraca su pobjegli sa mjesta događaja u BMW-u.

Policija ih je ubrzo identifikovala, ali su uhapšeni tek petnaest dana kasnije.

"O cijelom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu", rečeno nam je u MUP -u Kantona Sarajevo.

Nakon što su uhapšeni saslušani u prostorijama Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo oni su i predati u nadležnost tužilaštva u Sarajevu na dalje postupanje.

Nezvanično saznajemo da je jedan od uhapšenih Anes Mešić koji je u nekoliko navrata privođen i to zbog različitih krivičnih djela.

U septembru 2011 godine uhapšen je zajedno sa Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog posjedovanja droge. Godinu dana, tačnije 12. 12. 2012 godine, nakon petnaestodnevnog bjekstva sam se predao policiji zbog incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objektu Italijano na Trgu Oteškog bataljona u ilidžanskom naselju Otes. Tada je hicem iz pištolja ranio u glavu Edina Mangafića (26).