Crna hronika
0

Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnim nesrećama u TK

Piše: A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije osobe su teže povrijeđene i pričinjena je znatna materijalna šteta u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na području Tuzlanskog kantona.

Kako su nam kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK), u saobraćajnoj nesreći koja se oko ponoći dogodila u ulici Armije Republike BiH u Gračanici teže tjelesne povrede zadobio je 18-godišnji motociklista inicijala F.S. iz Gračanice.

U ovoj nesreći je pored F.S. učestvovao i 20-godišnji M.K. također iz Gračanice koji se nalazio za volanom putničkog motornog vozila.

Povrijeđeni F.S. hospitaliziran je u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) u Tuzli gdje su mu ljekari nakon ukazane medicinske pomoći konstatovali teže tjelesne povrede.

Dva sata kasnije, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na dijelu puta M-4 Tuzla – Doboj, u mjestu Berkovica, općina Lukavac povrijeđena je jedna osoba.

Kako saznajemo, tom prilikom teže je povrijeđena 58-godišnja osoba inicijala DŽ.G. iz Ilidže, a koja se nalazila na suvozačevom mjestu u automobilu kojim je upravljao 47-godišnji Č.P. iz Zenice, koji je prošao bez težih povreda.

Povrijeđena osoba je zbrinuta u UKC-u Tuzli gdje joj je ukazana ljekarska pomoć te konstatovan stepen povreda.

Uviđaj su u obje saobraćajne nesreće obavili policijski službenici MUP-a TK.