Stravična saobraćajna nesreća
1

Dvije osobe poginule u sarajevskom naselju Malta

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Dvije osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko tri sata dogodila u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića, u naselju Malta.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru sarajevske policije, nesreća se dogodila kad je 25-godišnji Almir Dobrača izgubio kontrolu nad Audijem A8, švedskih registarskih oznaka, i udario u Golf 2 koji se nalazio na autobuskom stajalištu, a potom se odbio i udario u željezni stub na stajalištu.

Poginuli su vozač Audija i njegova saputnica Almina Faladžić (1987). Lakše je povrijeđena putnica iz Audija Džana Boloban (1987), te vozač Golfa Nermin Pačo (1982). Njih dvoje su nakon pružene ljekarske pomoći u bolnici Koševo pušteni kući.

Prve nezvanične informacije iz policije su govorile da je Džana Boloban bila saputnica u Golfu, no kasnije je utvrđeno da je ona zapravo bila u Audiju. Također, prvobitno objavljeni inicijali stradale Almine Faladžić bili su pogrešni - S. A.

Saobraćaj je bio obustavljen do 7.10 sati, dokad je trajao uviđaj koji su obavili pripadnici sarajevskog MUP-a i dežurni kantonalni tužilac. Istraga o uzrocima nesreće je u toku, a nezvanično se spominje kako je Dobrača vozio 200 km/h.