Nesreća kod Pazarića
0

FOTO / U sudaru kamiona i Golfa troje poginulih

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Dva brata i petogodišnja djevojčica smrtno su stradali oko 13.50 sati u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Resnik, kod Pazarića, općina Hadžići. Teško je povrijeđena 23-godišnja Nermina Hadžajlija koja je kolima Hitne pomoći prebačena u bolnicu Koševo.

Hadžajlija je zadobila udarce po cijelom tijelu i imala je duboku posjekotinu na glavi koja joj je ušivena, te je ostavljena na posmatranju, rečeno nam je u bolnici Koševo.

Kako nam je potvrdio glasnogovornik sarajevske policije, Irfan Nefić, sudarili su se kamion Daimler-Benz i Golf II, u kojem su se nalazili stradali.

Na mjesto nesreće odmah su izašle policijske, vatrogasne i ekipe Hitne pomoći, a obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac.

Za volanom Golfa, kako nam je potvrdila Jasmina Iftić, glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva, smrtno je stradao Nerminin suprug, Haris Hadžajlija iz Konjica.

Iako su prve informacije iz policije i Tužilaštva govorile da su poginuli dvoje djece i muškarac, naknadno je utvrđeno da su poginuli braća Haris Hadžajlija (35), njegov brat Ibrahim (37), te Harisova petogodišnja kćerka.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je za vrijeme trajanja uviđaja, koji je završen u 18.15 sati, preusmjeren na alternativni pravac Osenik - Resnik.

Istraga je u toku.