Krvavi masakr u Visokom
0

Duševni bolesnik nožem ubio tri i ranio sedam osoba

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U selu Hlapčevići pored Visokog u poslijepodnevnim satima desio se stravičan zločin u kojem su ubijene tri osobe, a ranjeno sedam, potvrđeno je za Sarajevo-x.com iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nam je rekla Aldina Ahmić, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u krvavom pohodu stradale su tri osobe, a sedam ih je ranjeno. Ubica je uhapšen u policijskoj potjeri i prilikom hapšenja pružao je otpor.

Kako saznajemo, riječ je o duševnom bolesniku Nedimu Fejziću koji je žrtve ubio i ranio nožem. Motiv zločina je nepoznat, a prema riječima mještana, ubica je izbjeglica iz Rogatice.

Prema nezvaničnim informacijama ubijeni su Zineta Rožajac (35), njen svekar Mehmed Rožajac (74) i Dževada Bašini, dok je ranjeno četvero djece.

Na Klinički centar Univerziteta u Sarajevo doveženo je četvero ranjene djece, tri odrasle osobe i ubica Nedim Fejzić.

Kako je za naš portal rekla Biljana Jandrić, na KCUS je stiglo četvero djece, starosti od jedne do četiri godine. Prema njenim riječima sva djeca su teško povrijeđena i nalaze se u operacionim salama i imaju povrede abdomena nanijete nožem.

Na KCUS su stigli i Dževad Herceglija (47) koji je zadobio povrede abdomena i operisan je. Povrijeđen je i Salih Kapo (53) koji je već operisan i životno je ugrožen.

Fatima Bukva (31) zadobila je povrede lica i presječen joj je nerv facialis, zbrinuta je, ali će se zadržati u bolnici, jer joj je povrijeđeno i dvoje djece, kazala je Biljana Jandrić

Na KCUS je stigao u ubica koji je zadobio krvaranje na mozgu i morat će mu biti obavljena drenaža.