Crna hronika
0

Dobojlija za godinu dana ukrao šest automobila

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Policija u Derventi u saradanji s kolegama iz Banja Luke i Prnjavora, uhapsila je jednu osobu za koju se sumnja da je u preteklih godinu dana otuđila šest putničkih vozila na području spomenutih općina.

Jedan automobil pronađen je odmah nakon otuđenja, dok su dijelovi ostalih vozila izuzeti na auto-otpadima na području Dervente i Teslića.

Za osumnjičenog S.M. iz Doboja je utvrđeno da je u maju 2012. godine otuđio putničko vozilo marke Jetta, a u decembru 2012. godine i putničko vozilo Golf 2. Oba vozila su bila parkirana ispred firme "Metaleks“ u Prnjavoru, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

U januaru tekuće godine, s parkinga u ulici Dragana Bubića u Banja Luci, ova osoba je otuđila i putničko vozilo Golf, a u februaru tekuće godine putničko vozilo marke Passat, koje je bilo parkirano u ulici Knjaza Miloša u Banja Luci.

Na području Dervente, S.M. je otuđio dva putnička vozila: u maju 2012. godine sa parkinga u ulici Kralja Petra otuđio je putničko vozilo Golf 2, a u noći 16. na 17. februar ove godine, s parkinga u ulici Veljke Milankovića putničko vozilo marke Jetta.

Nakon otuđenja Jette u Derventi, blagovremenom intervencijom i koordiniranom akcijom policijskih službenika iz Dervente i Policijske uprave Tešanj, u Federaciji BiH, 17. februara, vozilo je pronađeno na području te općine, prilikom kontrole saobraćaja i legitimiranja vozača S.M., koji je odmah lišen slobode i predat u nadležnost policije u Derventi.

Provjerom u bazi podataka utvrđeno je da je Osnovni sud Doboj raspisao potragu za S.M., a preduzetim drugim operativnim mjerama i radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je ova osoba počinila više krivičnih djela teške krađe (otuđenje putničkih vozila) na području Dervente, Prnjavora i Banje Luke.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.M. je predat Sudskoj policiji Osnovnog suda Doboj, a po dokumentovanju predmeta protiv njega je biti podnijet izvještaj o počinjenim krivičnim djelima teške krađe.