Crna hronika
0

Doboj: Razbojnici do smrti pretukli starca

FENA
Sedamdesetdvogodišnji Milovan Kovačević iz Ostružnje Donje u općini Doboj preminuo je od povreda, a njegova nevjenčana supruga D.Š.(73) zadobila je teške tjelesne povrede i dalje nalazi u životnoj opasnosti nakon što su ih njihovoj kući napali razbojnici.

Kako je saopćeno u subotu iz Centra javne bezbjednosti Doboj, utvrđeno je da je nepoznata osoba ili više njih u petak oko 14.00 sati tupim predmetom razbila staklo i ušlo u prostoriju gdje su Kovačević i njegova nevjenčana supruga spavali.

Razbojnici su im zatim nanijeli teške tjelesne povrede, usljed kojih je Kovačević preminuo, a njegova supruga zadobila teške tjelesne povrede.

D.Š. je ukazana ljekarska pomoć u bolnici "Sveti Apostol Luka" Doboju, nakon čega je prevezena u Klinički centar Banja Luka.

Ovo teško krivično djelo policiji je prijavio Kovačevićev brat, koji je došao do kuće i zatekao beživotno tijelo svog brata i njegovu suprugu sa vidnim povredama.

Za sada još nije poznato da li je nešto ukradeno, a kriminalistička policija preduzima sve radnje i mjere na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog dijela, navodi se u saopćenju.