Kobna tuča kod Kaknja
0

Braća Tokalić optuženi za ubistvo Nermina Bećaka

ZEDA
Mjesto na kojem se dogodila tuča (Foto: ZEDA)
Mjesto na kojem se dogodila tuča (Foto: ZEDA)
Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv braće Munira (21) i Emrijaha (19) Tokalića, iz sela Sopotnica kod Kaknja, zbog ubistva Nermina Bećaka (35), 15. maja ove godine. Optužnicu je u četvrtak potvrdio i sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici.

Ubistvo se desilo 15. maja u mjestu Jedinci kod Sopotnice, prilikom održavanja malonogometnog turnira. Nakon prepirke i svađe, braća Tokalić fizički su nasrnuli na Bećaka. Munir je u jednom trenutku 35-godišnjaka snažno udario staklenom flašom u predjelu potiljka, a nastavili su ga tući pesnicama i nogama i nakon što je bez svijesti pao na zemlju. Bećak je zadobio teške povrede glave od kojih je na mjestu preminuo.

Osim za ubistvo na naročito okrutan način, Emrijah Tokalić se tereti i za izazivanje opće opasnosti, naošenje lake tjelesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Nakon kobne tuče, Emrijah je ispod deke na kojoj su sjedili izvadio automatsku pušku i počeo pucati prema okupljenim mještanima sela Sopotnica i Lugovi, pogodivši jednim metkom u nogu Mahmuta Biogradliju (33) iz Busovače.

Braću Munira i Emrijaha Tokalića uhapsili su pripadnici specijalne policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su u šumi nedaleko od mjesta događaja pronašli i automatsku pušku koju je mlađi brat odbacio prilikom bjekstva.