Presuda Osnovnog suda u B. Luci
0

Blagajnici tri godine zatvora za pronevjeru 300.000 KM

Sarajevo-x.com
Osnovni sud u Banjoj Luci
Osnovni sud u Banjoj Luci
Osnovni sud u Banjoj Luci osudio je u ponedjeljak Vesnu Babić, bivšu blagajnicu Instituta za ispitivanje materijala i konstrukcija RS, na tri godine zatvora zbog pronevjere više od 300.000 KM.

U obrazloženju prvostepene presude je navedeno da je kao olakšavajuća okolnost uzeta činjenica da je Babićeva priznala krivicu. S druge strane, u odmjeravanju kazne bivšoj blagajnici na ruku nije išlo što nije utvrđeno gdje je završio ukradni novac.

Vesna Babić dužna je da u narednih 30 dana vrati nestali novac Institutu, a njena odbrana, kao i tužilac najavili su žalbu na današnju presudu.

Osuđena blagajnica nedavno je priznala da je u periodu od 17. marta 2008. do 3. aprila prošle godine u više navrata falsifikovala potpise ovlaštenih osoba na gotovinskim čekovima da bi sa žiro računa Instituta dizala novac. Prema navodima optužnice, na osnovu falsifikovanih čekova ona je podigla i prisvojila 301.936 KM.

Bivša blagajnica uhapšena je sredinom aprila prošle godine, nakon višednevnog bježanja i skrivanja od policije, u kući svojih roditelja u Banjoj Luci.