Crna hronika
316

Bihać: Nakon što su je pretukli učenici, djevojčica s poteškoćama u razvoju završila u bolnici

Piše: M. N.
Kantonalna bolnica u Bihaću (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Kantonalna bolnica u Bihaću (Foto: Klix.ba/Arhiv)
Nakon što je četvero učenika Osnovne škole Harmani 1 pretuklo 11-godišnju djevojčicu s poteškoćama u razvoju, ona je smještena u bolnicu u Bihaću zbog bolova u stomaku.

Kako je za naš portal rekla njena nana i starateljica Jasminka Samardžić-Baković, djevojčici je sinoć naglo pozlilo.

"Zabolio je stomak i automatski je dobila temperatura 39 stepeni. Počela je da plavi i samo se srušila. Pozvala sam hitnu pomoć koja je došla i prebacila je u bolnicu. Ljekari su kazali kako sumnjaju da su ti bolovi posljedica napada. Uradila je nalaze i ultrazvuk ", rekla nam je Samardžić-Baković.

Djevojčica je doživjela veliku traumu. Prvu noć nije mogla spavati, plakala je i imala napade. I njena noćna mora tu nije okončana. Prvi put je razdvojena od nane i sama ostala u bolnici.

Kao da sve što im se dešava nije dovoljno, MUP USK priveo je Samardžić-Baković zbog prijetnji koje je uputila direktoru škole u koju njena unuka ide.

"Došla sam da mu kažem da se njeno stanje pogoršalo. Tada je rekao da on nema ništa s tim i da nema vremena da me sasluša. Tada sam pretjerala kazavši kako ću kupiti pušku i tako ga natjerati da sasluša.Tada je zvao policiju. Ispred škole je bio i otac jednog od napadača koji mi je prijetio pred policijom, ali nisu reagovali", rekla je Samardžić-Baković.

Djevojčica će i večeras spavati u bolničkom krevetu, bez svoje nane, jedine osobe koja brine o njoj ovih 11 godina. Roditelji djece koja su je napala šute. Šuti i direktor škole. Samardžić-Baković poručila je da će se boriti za pravdu te da će, ukoliko bude potrebno, otići i na Sud za ljudska oprava u Strazburu.