Ko je Pahuljica?
0

Banjalučki razbojnik nazvan po pahuljicama na rukavicama

Piše: D. T.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Serijski pljačkaš, za kojim već mjesecima banjalučka policija bezuspješno traga, nadimak Pahuljica je dobio po pahuljicama na rukavicama koje je imao prilikom jedne od brojnih pljački marketa u Banjoj Luci.

Potvrdili su ovo portalu Sarajevo-x.com izvori upućeni u istragu, navodeći da su razbojnika u njegovim nedjelima do sada više puta snimile sigurnosne kamere.

"Nakon jedne od pljački on je dobio interni nadimak, a kasnije je kodni naziv istrage i ovog predmeta nazvan Pahuljica", rekli su naši izvori.

U policiji su nam potvrdili da je u toku opsežna potraga za serijskim razbojnikom, koji se maskira kapom, šalom i rukavicama, te da bi on uskoro mogao biti identifikovan i uhapšen.

Ipak, kako je portal Sarajevo-x.com već objavio, Pahuljica je u subotu navečer ponovo uspio opljačkati prodavnicu Konzum u banjalučkom naselju Starčevica, iz koje je ukrao 220 KM pazara.

Razbojnik je ponovo izbjegao hapšenje, iako su dva kriminalistička inspektora tokom pljačke, ušla u prodavnicu. Međutim, pljačkaš je jednom od policajaca stavio pištolj uz glavu te i u ovaj put uspio pobjeći.

Tako je razbojnik, za kojeg se pretpostavlja da banjalučke prodavnice i markete pljačka od maja prošle godine, ostavio prostor za spekulacije i priču o tome kako kako je neuhvatljiv.

Nazvanično, Pahuljicu se dovodi u vezu za najmanje devet pljački marketa, iz kojih je na gotovo identičan način ukrao više od 7.000 KM.