Crna hronika
0

Banja Luka: Dokazi protiv trojke osumnjičene za obljubu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj, zajedno s prikupljenim dokazima, protiv tri osobe iz Banje Luke osumnjičenih da su počinile, od kojih jedna krivično djelo obljube zloupotrebom položaja, druga iskorištavanje djece i maloljetnika za pornografiju, dok za treću osobu postoje sumnje da je počinila krivično djelo zadovoljenje spolnih strasti pred drugima.

Iz ovog tužilaštva je potvrđeno i da su danas poslijepodne osumnjičeni privedeni u prostorije Tužilaštva u Banjoj Luci radi ispitivanja.

U saopćenju Okružnog tužilaštva ne navode se ni inicijali osumnjičenih, a nezvanično u pitanju je socijalni radnik Centra za socijalni rad iz Banje Luke Anđelko Đokić, radnik jedne zaštitarske firme također iz Banje Luke Igor Račić i izvjesni Milivoje Golić.

Okružni tužilac stavit će prijedlog za određivanje pritvora ukoliko, nakon ispitivanja osumnjičenih i razmatranja dokaza u spisu, nađe dokaze da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili navedena krivična djela i ukoliko istovremeno nađe neki od razloga za određivanje pritvor.

Podsjećanja radi, policija RS-a je jučer u Banjoj Luci pretresla tri lokacije i saslušala tri osobe zbog sumnje da su počinile spomenuta krivična djela.

U akciji kodnog naziva "Sparta" policajci su s nekoliko lokaliteta izuzeli određene predmete, računare te DVD medije.

Navodno, postoji sumnja da su u ovom krivičnom djelu vrbovani i podvođeni maloljetni dječaci, štićenici Centra za socijalni rad.