Crna hronika
76

Anel Ćemo izjavio da nije ubio policajca Muhidina Pivodića

Klix.ba
Priovođenje Ćeme (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Priovođenje Ćeme (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Anel Ćemo (24) danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo negirao krivicu da je 31. decembra prošle godine ubio policajca Muhidina Pivodića (38) ispred pravoslavne crkve Hram svetog Nikolaja u naselju Reljevo.

Pored ubistva policajca, Ćemo je negirao krivicu i za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

U optužnici Kantonalnog tužilaštva se navodi da su Ćemi prije ubistva Pivodića, pripadnici IV policijske uprave koji su u Sokolović Koloniji zaustavili i kontrolisali njegov Renault 5, oduzeli vozačko dozvolu i novčano ga kaznili zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Pivodića je usmrtio, iako ga nije poznavao niti je sa njim imao bilo kakav sukob, kako je navedeno u optužnici, u namjeri da se zbog oduzete vozačke dozvole osveti pripadnicima MUP-a Sarajevskog kantona.

Pivodić je radio na osiguranju crkve Hram svetog Nikolaja u Reljevu. Ćemo je kroz otvoren prozor Renaulta na mjestu suvozača prema policijskoj Škodi ispalio iz neposredne blizine rafalno 27 hitaca iz automatske puške. Na službenom vozilu je nastalo 25 oštećenja, dok je policajca pogodilo pet metaka.

Ćemo je nakon ubistva pobjegao, da bi ga policija kasnije pronašla u Velešićima. Podsjetimo, tokom kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP-a, priznao je ubistvo.