Crni vikend u Sarajevu
0

Amerikanac pao s motora i poginuo na Ilidži

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo evidentiralo je u nedjelju teške krađe, nasilničko ponašanje, lažnu dojavu, požar i saobraćajnu nesreću.

Crussell Blake Andrew (28) iz Sjedinjenih Američkih Država poginuo je usljed teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio padom s motocikla “BMW” u ulici Rakovička cesta.

Do nesreće je došlo kada je Crussell Blake Andrew motociklom skrenuo s kolovoza, udario u metalnu zaštitu i pao. Preminuo je pri transportu.

Smrt je konstatirana od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Policija je uhapsila B. S. (23) zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu na naročito drzak ili naročito opasan način.

On je u ulici Podgaj prolaznici D. Z. otrgnuo zlatni lančić s vrata.

Prilikom pregleda kod B. S. je pronađen ukradeni lančić i vraćen vlasnici.

Nepoznata osoba telefonski je dojavila u 14.00 sati Policijskoj upravi Ilidža da je na lokalitetu stočne pijace gdje se održava korida postavljena eksplozivna naprava.

Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, a pregledom tog lokaliteta utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Policija rasvjetljava krivično djelo i radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je lažno dojavila.

Napoznata osoba izazvala je požar na putničkom vozilu “škoda oktavia” vlasništvo Demokratske narodne zajednice iz Velike Kladuše.

Požar se dogodio oko 23.30 sati u ulici Josipa Vancaša.

Uviđaj koji su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a pokazao je da je požar uzrokovan posipanjem tog vozila zapaljivom tečnošću i njenim paljenjem.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 20 saobraćajnih nesreća, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Iz saobraćaja su isključeni: 19 vozača koji su vozili u alkoholiziranom stanju, sedam osoba koje su vozile bez položenog vozačkog ispita i šest vozila koja nisu bila registrirana.