Crna hronika
0

Akcija "Strit" u Trebinju: Razotkriveni ulični preprodavači opojnih droga

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje okončali su operativnu akciju kodnog naziva "Strit" u kojoj je akcent bio na otkrivanju i rasvjetljavanju uličnih preprodavača opojnih droga.

Akcija je provođena od marta do septembra ove godine i rezultovala je oduzimanjem 68,2 grama praškaste materija koja asocira na opojnu drogu amfetamin i tri grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu heroin, kao i jedna stabljika indijske konoplje.

Pored opojnih droga u toku akcije oduzet je određeni broj mobilnih telefona, SIM kartica, nosača SIM kartica, oprema za pakovanje opojne droge i određena količina municije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u CJB Trebinje.

Centar je Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavio tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su lica inicijala B.M, D.S, D.P, D.P. i G.M. počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga" na prostoru Grada Trebinje, dok su na prostoru Opštine Stolac i Konjic osumnjičena još dva lica inicijala, A.Š i A.Dž.

Također, zadokumentovano je još 10 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.