Crna hronika
0

Akcija Oskar: Vahidin Dobrača uhapšen zbog trgovine heroinom

Piše: E. F.
Policijski službenici SIPA-e su u nastavku policijske akcije kodnog naziva Oskar uhapsili jutros Vahidin Dobrača (29), a zbog sumnje da je bio dio organizovane kriminalne grupe koja se bavila nezakonitom preprodajom heroina.

Njega se dakle sumnjiči da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

U akciji je pretresen stambeni objekat i automobil koji koristi uhapšeni.

Podsjećamo, policijski službenici SIPA-e proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu koja je rezultirala utvrđivanjem činjenica i prikupljanja dokaza o kriminalnim aktivnostima osumnjičenih osoba. Tokom rada na predmetu ostvarena je značajna saradnja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.

U prethodnom periodu, u okviru predmeta Oskar, na području BiH i Republike Srbije uhapšeno je ukupno 15 osoba, a posljednja hapšenja izvršena su 11. decembra 2014. godine, kada je SIPA privela osam osoba i pretresla objekte na deset lokacija. Tada je privremeno oduzeto više od tri kilograma heroina.

Podsjećamo, među uhapšenima su tada bili i Ali Lokaj, Nijaz Muharemi, Hakija Mehović, Vidak Milić i Agim Eljšani te im je polovinom decembra i određen jednomjesečni pritvor.