Crna hronika
422

Advokat Omar Mehmedbašić priveden u FUP, pretresena njegova kancelarija

Piše: E. S. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U akciji Federalne uprave policije, a po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu u prostorije FUP-a na saslušanje je priveden advokat Omar Mehmedbašić, potvrdio je za Klix.ba predsjednik Advokatske komore Senad Kreho.

Kreho je za Klix.ba kazao da će Mehmedbašić kao osumnjičeni biti saslušan u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

"Ne znam ništa više jer ne znam šta mu se stavlja na teret. Kancelarija je pretresena, ja sam prisustvovao tom pretresu kao predsjednik Advokatske komore. Omar još nije uhapšen, slijedi saslušanje pa ćemo vidjeti da li će biti zadržan", dodao je Kreho.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Omar Mehmedbašić, mnogima je poznat i kao Omar Mjesečar, jedan je od najtraženijih advokata po službenoj dužnosti, a njegovi klijenti su često optuženici za najveća krivična djela, kao što su razbojništva, ubistva, pljačke, pucnjave...

Podsjećamo, u akciji Federalne uprave policije je danas uhapšeno 15 osoba zbog mešetarenja, korupcije, uzimanja mita i posredovanja kod odgađanja odlaska u zatvor pojedinih osuđenika.

Iz Općinskog suda u Sarajevu potvrđeno je za Klix.ba da je akcija još uvijek u toku te da će identitet kao i funkcije koje su uhapšeni obavljali u sudu biti poznate naknadno.