Potraga za tijelom
0

16-godišnjak skočio u jezero Sniježnica i više nije izronio

Piše: D. Brkić
Šesnaestogodišnji F. M. sa područja općine Teočak, utopio se danas oko podneva na jezeru Sniježnica u tom majevičkom mjestu. Nesretni dječak je na kupanje otišao sa drugom, a očevici su istražnim organima ispričali kako je skočio u vodu i više nije izronio.

Tijelo 16-godišnjeg F. M. još uvijek nije pronađeno, a saznajemo kako će u potrazi za njim učestvovati ronioci iz Gradačca, jer u Teočaku nema ronilačkog kluba ili ronilačke službe.

Dežurna kantonalna tužiteljica Zikreta Džibrić, izjavila je da će nakon izvlačenja tijela izdati naredbu za obdukciju kako bi se utvrdilo vrijeme i uzrok smrti.

Uviđaj obavljaju službenici MUP-a TK. Istraga je u toku.

Vještačko jezero Sniježnica formirano je početkom osamdesetih godina za potrebe industrijske zone Termoelektrane Ugljevik. Dugačko je oko pet kilometara i najveća dubina mu je 49 metara. Jezero se odlikuje izuzetno čistom vodom koja se tokom godine promijeni kompletna. I pored prirodnih ljepota i bogatstva koje pruža, na jezeru još nije ozbiljno organizovan turizam. Za sad se uglavnom radi o izletničkom i sportsko-ribolovnom turizmu, jer ne postoje uredjene plaže sa spasilačkom službom. Pa, ipak, sve je veći broj kupača i izletnika iz cijele regije.