Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim vijest, dođem da pročitam komentare, iznerviram se zbog debila što se nekom kvazihistorijom svojih "nebeskih naroda" rasipaju - a historija im puka epska fantastika, onda otkucam komentar, napsujem se, izvrijeđam, pa se sjetim da je šutnja zlato.
e jebbo majku i premijera i vijesti.. ljudi rove po kontejnerima traze hranu mi o stećcima...
Postojanje stećaka ne dokazuje granice srednjovjekovnih država, koje su se stalno mijenjale, nego rasprostranjenost vjere. Ili je Bosna bila do Francuske, tamo također ima stećaka, tako da to nije nikakav unikat, stećci postoje čak u Engleskoj i Bugarskoj. To je bila kršćanska sekta koja je definitivno postojala, ali je upitna njena doktrina. MUSTAFA IMAMOVIĆ, Historija Bošnjaka, Sarajevo, 1998. Stranica 89. Dok o ustrojstvu i hijerarhiji Crkve bosanske postoje srazmjerno pouzdani podaci, o njenoj se doktrini, nažalost, zna vrlo malo. Prije svega, nedostaju u tom pogledu podaci iz prve ruke, tj. iz same Bosne. Nije sačuvan ni jedan izvorni bosanski opis ustrojstva, ceremonijala i teoloških principa Crkve bosanske.
....pa bolan bio idi Zvizdicu otvaraj radna mjesta , sta si uhvatio tih sporednih tema kao tetka ......ovaj Izetbegovic je tacno najvece zlo nase sadasnjosti i buducnosti......
Stećak pripada BiH, a ne Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori...
Ovo je trebalo uraditi davnih dana a ne cekati 2015. godinu. Samo govori o njihovom neradu
I sda treba staviti na listu obamrlih.