BiH
114

Zvizdić: Nisam tražio od uhapšenog Džananovića da bilo koga zaposli u Elektroprivredu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je objavljena vijest da su članovi SDA, generalni sekretar te stranke Amir Zukić i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zamolili Eseda Džananovića, uhapšenog u akciji "Bosna", da u Elektroprivredi BiH zaposli izvjesnog Ismeta Keserovića, oglasio se i Zvizdić, koji je te navode demantirao.

"Demantujem vijest da sam od Eseda Džananovića tražio da zaposli izvjesnog Ismeta Keserovića. Ne znam o kojoj se osobi radi, nikada u životu nisam upoznao osobu sa tim imenom i ne razumijem razloge zbog kojih me bilo ko dovodi u vezu sa molbom za zapošljavanje osobe koju uopće ne poznajem", istakao je Zvizdić u svom demantiju.

Podsjećamo, advokat Eseda Džananovića, izvršnog direktora za distribuciju Elektroprivrede Bosne i Hercegovine Ifet Feraget za Klix.ba je kazao da njegov klijent nema nikakve veze s ostalim uhapšenima u akcija "Bosna" te da nije nikoga zapošljavao za novac.

Ipak, istakao je kako je njegov klijent zamoljen da zaposli Ismeta Keserovića, a da su ga zamolili upravo Zvizdić i Zukić.

Prema njegovim riječima, Džananović je kod podređenog direktora Ediseja Sjerotanovića intervenirao u Zenici, odnosno molio ga da zaposli Keserovića jer su i on i njegova porodica siromašni.