BiH
0

Zvizdić: EU integracije i jačanje ekonomije prioriteti Vijeća ministara BiH

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić kazao je danas tokom susreta s delegacijom Evropske unije, koju je predvodio direktor u Direkciji za proširenje EU za Albaniju, BiH, Kosovo i Srbiju Jean - Eric Paquet, da su evropske integracije, jačanje ekonomije i vladavina prava prioriteti rada Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je izrazio nadu da će u narednom periodu iz BiH prema Briselu ići sve više pozitivnih vijesti te je najavio da će se BiH u narednom periodu posvetiti usvajanju akata za dalji napredak ka EU integracijama.

Direktor Paquet je pozdravio dogovore koji su postignuti na nedavno održanom sastanku u Briselu, kazavši da će Delegacija Evropske unije pomoći BiH u svim pitanjima koja trebaju da ubrzaju put ka Evropskoj uniji.

Najavio je i dolazak komesara Evropske komisije za proširenje i susjedsku politiku Johannesa Hahna početkom maja i dodao da će tokom dvodnevne posjete održati niz sastanaka o pitanjima koja su važna za plan reformi.

Sugovornici su razgovarali i o prilagodbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te naglasili da će se poštovati interesi svih strana, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Sastanku su prisustvovali i šef delegacije i specijalni predstavnik Evropske unije ambasador Lars Gunnar Wigemark te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.