Saga se nastavlja
77

Zuhrić odgovorio Okeriću : "Pola sata je iznosio argumente zašto nam ne treba sjednica"

B. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Šef kluba Demokratske stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Albin Zuhrić reagovao je na demant predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića vezan za zakazivanje sjednice koja bi se bavila sigurnosnom situacijom u Sarajevu.
Okerić je ranije kazao kako su "lažne tvrdnje" da je odbio zakazivanje sjednice koja bi se bavila sigurnosnom situacijom u Sarajevu.

"Želim obavijestiti javnost da je riječ o notornoj laži, vjerovatno s ciljem moje diskreditacije i rukovodstva Skupštine KS na najosjetljivijim temama, kao što su tragični događaji poput ubistava i saobraćajnih nesreća", poručio je Okerić.

Zuhtić je kazao da "Okerić obmanjuje javnost".

"Sjedio sam na sjednici Kolegija, na kojem je pola sata iznosio argumente zasto nam ne treba sjednica o sigurnosti. Izašao sam u trenutku kad je u odsustvu svih argumenata počeo insinuirati da kolega Bandić zna za neke planirane nerede u Sarajevu", poručio je Zuhrić.

Zuhrić je Okerića optužio da "ciljano odugovlači s raspravom".

"Nakon toga je predlozio sulud zaključak, da se ispita šta se desilo sa zaključcima sa sjednice na kojoj smo raspravljali o, pazite sad, sigurnosti u saobraćaju, prije nego se odluči da li ćemo imati sjednicu o sigurnosnoj situaciji. Intencija ovog čovjeka, koji u slobodno vrijeme dijeli budžetske pare opštinskim odborima NiP-a, je vrlo jasna, da odugovlači sa raspravom o sigurnosnoj situaciju, u nadi da to za nekoliko sedmica neće više biti tema u javnosti", istakao je Zuhrić.