Ne treba raspravljati
52

Zuhrić: Nemojte reagovati na Dodikove uvrede i uvlačiti nas u njegovu diskusiju o opsadi Sarajeva

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednik RS-a Milorad Dodik je svojim tvrdnjama o ratu u Sarajevu razljutio mnoge na društvenim mrežama, a delegat DF-a u Parlamentu FBiH Albin Zuhrić je poručio da na takvo nešto ne treba reagovati i uvlačiti se u njegovu diskusiju o tome da li je bilo opsade.

Dodik je iznio tvrdnju da Sarajevo nije bilo pod opsadom te da su Srbi na tom području najveće žrtve rata. To je opravdano izazvalo reakciju javnosti koja je bijesna zbog Dodikovog nepoštovanja onoga kroz šta je prošao glavni grad.

Zuhrić je umjesto reakcije na njegovu izjavu odlučio pozvati i predstavnike vlasti da ignorišu Dodika kako se ne bi uvlačili u raspravu o tome da li je Sarajevo bilo pod opsadom.

"Pozivam Trojku da ne reaguje na uvrede Milorada Dodika na račun Sarajeva i opsade za koju tvrdi da se nije desila. To je čovjek kojem ste dali sve što je želio, a građanima ste obećali novi početak, saradnju, govorili ste da se promijenio zbog vaših "kompromisa". Nemojte sada burnih reakcija da pokažete da ste patriote, i perete obraz (i usput nas uvlačite u diskusiju da li je zaista bilo opsade, diskusiju kojoj se Dodik raduje), svima nam je sve jasno. I oko Dodika i oko vas", poručio je Zuhrić.

Osim njega, reagovao je i novinar Dragan Bursać koji je Dodiku poručio da Sarajevo nije grad smrti, nego grad života te da su najveće žrtve onoga što se u njemu dešavalo same Sarajlije, a da su sarajevski Srbi žrtve zločinačke SDS-ove politike.