BiH
35

Zmajevi prikupljaju novac i za mjesta ugrožena poplavama u BiH

Piše: N. J.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U Hotelu Terme na Ilidži sutra će biti održana manifestacija "Zmajevi grade banku koštane srži", s ciljem prikupljanja novca za banku koštane srži u našoj zemlji.

Organizator je NVO Mala, koja vodi projekt formiranja banke koštane srži u BiH, u saradnji sa Nogometnim savezom BiH. Na insistiranje dr. Bakira Nakaša, predsjednika NVO Mala Abdulkadira Tuce i Asime Osim, supruge legende bh. nogometa Ivice Osima, dio novca koji će sutra biti prikupljen bit će doniran za najugroženija mjesta pogođena poplavom u našoj zemlji.

Manifestacija će okupiti bh. nogometne reprezentativce, osobe iz javnog i političkog života, te privrednike koje će građani moći da kontaktiraju putem telefona i s kojima će moći razgovarati. Najavljeno je da će specijalni gosti biti visoki predstavnik Valentin Inzko, te bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

Akcija je zamišljena kao četverosatna emisija, od 14 do 18 sati, koju će direktno prenositi TV Pink. Gledaoci će moći pozvati i humanitarni telefon, a moći će vidjeti i broj žiroračuna na koji će moći uplatiti sredstva za banku koštane srži.