BiH
251

Zloglasni "Noćni vukovi" stigli u Banju Luku, dočekao ih Petar Đokić

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić pozdravio je "Noćne vukove" iz Bugarske, Srbije, Crne Gore i RS koji su organizovali vožnju Republikom Srpskom povodom sutrašnjeg praznika Vidovdana.

Ministar je članovima poznatog moto-kluba poželio dobrodošlicu u Republiku Srpsku i dao im punu podršku u brojnim humanim aktivnostima koje provode, posebno kada je riječ o njegovanju tradicije i očuvanju pravoslavlja.

"Noćni vukovi" sutra će na Vidovdan položiti vijenac na spomenik najmlađem borcu VRS Spomenku Gostiću u Doboju, a zatim će prisustvovati proslavi krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH u Petrovu.

Najveća bajkerska grupa iz Rusije "Noćni vukovi", koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom ovim počinje svoju turneju pod nazivom "Slavenski svijet 2016".

U maršu koji zovu i "jačanje dijaloga između slavenskih naroda" obići će 12 zemalja, među kojima i Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bugarsku.

Evgeni Strogov, generalni šef ruske moto turističke organizacije, pojasnio je da se turneja planira narednih šest mjeseci, s ciljem jačanja saradnje između Rusije i zemalja slavenskog porijekla.