BiH
0

Zlatko Lagumdžija na Vijeću Socijalističke Internacionale u Parizu

Sarajevo-x.com
Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija
Delegacija SDP BiH, koju predvodi predsjednik, dr Zlatko Lagumdžija, boravi u Parizu, gdje u kapacitetu punopravne članice najveće svjetske asocijacije političkih stranka - Socijalističke Internacionale, učestvuje u radu Vijeća SI.

Ovo zasjedanje Vijeća Socijalističke Internacionale će obilježiti rasprave i pokušaji iznalaženja odgovora i rješenja u nekoliko ključnih oblasti u kojima moderno društvo evidentno ima problem, a to se prije svega odnosi na ekonomiju, prevladavanje konflikata, kao i sve značajniji problem klimatskih promjena, navodi se u saopćenju SDP-a.

  Na poziv rukovodstva SI dr Zlatko Lagumdžija je prihvatio da bude uvodničar na temu “Svjetska ekonomija: Kreiranje održivog oporavka u savremenom društvu”.

  U toku trajanja Vijeća, delegacija SDP BiH će imati niz bilateralnih susreta sa evropskim i svjetskim liderima, kao i delegacijama sestrinskih stranaka, gdje će, pored ostaloga, tema razgovora biti i rezultati izbora i dosadašnje aktivnosti na formiranju nove vlasti u Bosni i Hercegovini od koje se očekuje da zemlju ubrzano povede u pravcu EU i NATO integracija, saopćeno je iz SDP-a.