Bolja kontrola bolesti
280

VIDEO / Zlatan Muslimović donirao inzulinsku pumpu oboljeloj djevojčici

Klix.ba
Želja djevojčice Aleksandre Tanasić iz Banje Luke da dobije inzulinsku pumpu koja bi joj olakšala liječenje je ispunjena. Akciju je na društvenim mrežama pokrenuo Boro Vujić, a pumpu je kupio fudbaler Zlatan Muslimović.

Prsti 11-godišnje Aleksandre dnevno pretrpe četiri uboda, godišnje je to blizu 1.500 uboda, i tako već devet godina. Sa inzulinskom pumpom imat će jedan ubod u tri dana, a novi aparat omogućit će bolju kontrolu bolesti.

"To je za mene veliko olakšanje. Moći ću više vremena provoditi sama i mami ću malo olakšati pa će i ona imati više slobodnog vremena“, kaže Aleksandra.

Aleksandra je odlična učenica petog razreda osnovne škole, svira violinu i slika. Roditelji su uvjereni da će sada imati bezbrižnije djetinjstvo.

Boro Vujić je, kada je na donatorskoj večeri čuo djevojčicinu želju da za rođendan dobije inzulinsku pumpu, odmah reagovao.

"Ja sam putem Facebook profila pozvao svoje prijatelje da doniraju jednu KM za ovu djevojčicu i tako podrže akciju. Nakon nekoliko minuta mi je zazvonio telefon. Zvao me moj prijatelj Zlatan Muslimović i rekao mi da nađem porodicu i da im on želi donirati aparat“, ispričao je Vujić za RTRS.

Aparat je djevojčici uručio Zlatanov otac.