Jake policijske snage
16

Zenička policija dežurala pored autoputa kojim su prošli navijači Maribora

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog današnjeg sukoba navijača sarajevskog Željezničara i slovenskog Maribora na ulicama bh. prijetsolnice, u stanju pripravnosti je i MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Povom odigravanja utakmice nogometnog kluba Željezničar sa ekipom Maribora, MUP ZDK mobilizirao je dodatne policijske snage kako bi gostujući navijači bez problema stigli u Sarajevo.

Policijski službenici su dežurali pored autoputa kojim su prošli autobusi sa navijačima Maribora prema Sarajevu, a nakon incidenta koji se desio u Sarajevu, mjere sigurnosti u Zenici bile su neophodne kako bi se izbjegli dodatni problemi.

Iako su se i u Zenici podigle tenzije zbog uvredljivog skandiranja navijača Maribora u centru Sarajeva kao i tuče sa simpatizerima Željezničara, Slovenci su kroz Zenicu prošli bez ikakvih problema.

Zenička policija je bila spremna da spriječi eventualne napade na autobus slovenskih navijača koji su prošli kroz grad i otputovali prema Sarajevu gdje će večeras biti odigran revanš susret sa Željezničarom u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka.