Akcija za prikupljanje novca
0

Zeničani velikog srca za oboljelog sugrađanina Kenana Kremića

Sarajevo-x.com
Kenan Kremić (Foto: ZEDA)
Kenan Kremić (Foto: ZEDA)
Porodica i prijatelji teško oboljelog 33-godišnjeg Kenana Kremića pokrenuli su veliku akciju pomoći za obezbjeđenje sredstava za njegovo liječenje.

Sredinom septembra Kenanu je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu dijagnosticirana C910 - akutna limfoblasitčna leukemija (ALL – L2). On se trenutno nalazi na liječenju u Sarajevu, gdje je podvrgnut primjerenoj hemoterapiji i zračenju, gdje mu je već urađen nalaz koštane srži. Rezultati nalaza pokazali su neophodnost transplatacije koštane srži u veoma kratkom roku, odnosno do kraja godine, a trenutna terapija ima cilj zaustaviti tok bolesti i dovesti Kenanov organizam u stanje koje će omogućiti operaciju. Operacija se može uraditi samo u inostranstvu i u opciji su operativni zahvat u Njemačkoj ili Beogradu, o čemu će odlučiti ljekarski konzilij.

Kenanovi roditelji spremni su učiniti sve za svoje dijete, ali nisu u mogućnosti da sami obezbjede velika novčana sredstva za troškove operacije, pa su njegovi prijatelji priskočili u pomoć da svako u okviru svojih mogućnosti doprinese da se prikupi odgovarajući iznos sredstva. U više različitih akcija Zeničani i njihovi prijatelji vjeruju da će prikupiti dovoljno sredstva da se plate troškovi operacije i postoperativnog liječenja Kenana Kremića.

Ukoliko se bilo ko od vas odluči da pristupi grupi onih koji žele pomoći da se spasi jedna mladi život, unaprijed se zahvaljujemo na svakoj vrsti pomoći i podrške.

Svoje uplate možete izvršiti na račun za uplatu sredstava, koji je otvoren u Vakufskoj banci DD Sarajevo – filijala Zenica. Svoje priloge možete ostvariti i pozivom na humanitarni broj 090 291 054, gdje donitrate 2 KM, a pozivi važe sa fiksnih telefona i mobitela BH Telecoma.

Uplata sredstava u Bosni i Hercegovini vrši se na sljedeći način:

Svrha uplate: Uplata za liječenje Kenana Kremića, partija 1605017110008935 Primalac: Vakufska banka dd Sarajevo – Filijala Zenica

Račun primaoca: 1604208500013786

Uplata sredstava iz inostranstva vrši se na sljedeći način:

Svrha uplate: Uplata ze liječenje Kenana Kremića Primalac: Kremić Besim Prva zeničke brigade 13a 72000 Zenica IBAN: BA39 1605017110008741 Vakufska banka dd Sarajevo, Bosnia and Herzegovina BIC Code: VAKUBA22

Korespodentna banka: COMMERZBANK AG FRANKFURT, GERMANY BIC Code: COBADEFF