Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bit ce glavni na birou
Dobili smo 678 novih akademskih građana, koji će dugo vremena popravljati prosjek nezaposlenosti na evidencijama biroa za zapošljavanje, paradoks..
turčine svaka ti je za šamara
@silovana_paprika Đe si silovani?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
svi hoce da budu doktori,advokati,ekonomisti,inzinjeri,politicari,inspektori,ministri... a gdje su stolari,kuhari,bravari,poljoprivrednici,tokari... to niko nece jer je sramota to biti. i onda se cudimo sto nam je ekonomija u ku..u. mi samo veoma veoma zaostali narod...
Bosna fenomen u svakom pogledu- najškolovaniji rade na birou rada (recidiv ostao od tite tj socijalizma tj komunista)
Neka im je sa srećom u potrazi za poslom ...
Hoće bitio na birou biti ekontomisti, pravnici, "političari" i sl. Neće biti inženjeri elektrotehnike, mašinstva, građevine i drugi. Jednostvno smanji pare ovim fakultetima ograniči upis studenata na faksove sa ogromnim broj diplomaca na birou i daj pare u inženjerske nauke. A ne bitno je da su ove godine upisali 400 pravnika u Sarajevu, i isto toliko Ekomista koji uglavnom završe taj faks. A ETF primi 300 a prođe ih 100 i čuda svi zaposleni.
potpisujem
To se radi kad vlada ima obrazovni i ekonomski plan. U mnogim zemljama finansiranje se potpuno ukida i skole nemaju izbora nego da smanje broj studenata.
....studentice iz zenice HEJ HEJ HEJ.... :)
Zenica bogatija za 678 diplomiranih studenata a od njih 678, 660 ce se zaputiti u Sarajevo da trazi posao, kao i uvijek.
Samo se pitam sta ćemo na kraju dobiti masovnim zavrsavanjem fakulteta... da kasirka ima doktorat iz atomske fizike...
pusti to gile... nije bas tako, kasirka ce biti sa politickim naukama ili pak nekim drustvenim naukama..
Ma jok ona ce razbijat kusur ko atome u "krhkom"
I biro bogatiji za skoro isti broj tih diplomiranih studenata :D
Čestitam, ljepota,....i šta ????? Sad će ovi pametni ljudi gledati, da što prije nađu hljeba negdje vani !!!???
ahahahah Valjda su bogatiji ovi što ih ko fol naučiše nečemu - svakako će na biro a i biro se obogatio naravno. Koliko vrijedi diploma zeničke škole kad nemožete niti grijanje osigurati a kamoli....
ovi "skolovani" kadrovi ce da izvuku bih iz krize :)
*678 nezaposlenih
Zemlja koja ima ovoliko ekonomskih strucnjaka ne moze ekonomski propasti.
ironično, zar ne :)
sarkasticno. U redu sto vlada nema plana niti je interesuje ali zasto mladi ne razmisljaju?
Dobio je i biro 676 novih upisanih,a 2 njih zaposlenje u državnoj firmi.