Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Žene još dugo neće dobiti ključne pozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH. Jedino iz tih pozicija bi mogle poboljšati socijalni status i prava žena i djece kao najugroženijih socijalnih kategorija u državi. Mislim da se položaj žene i djece u sadašnjoj BiH opasno približio slici tih socijalnih kategorija u srednjem vijeku. Procent žena umrlih od posljedica nasilja je veći od broja umrlih od teških bolesti i u prometnim nesrećama danas u zemljama Trećeg svijeta. Jednako je bilo u srednjem vijeku: procent žena i djece koji su umirali u ranoj dobi od čestih i iscrpljujućih poroda (žene) i djece (bolesti i neuhranjenost), a prakticiralo se i čedomorstvo (kao i danas), bio je veći od stope mortaliteta muškaraca. Što više uopće reći, osim da je silovanje djevojčica, ubojstva i premlaćivanje žena sumorna i svakodnevna praksa u BiH. Svemu tome odlično pogoduju i ovakvi komentari, kao i činjenica da žene gotovo uopće ne participiraju u vlasti. \"Vladarica\" u kući! Odbojno i glupo.
Žene su najgore mogle su a nisu spriječile ratove koje su vodili protiv nas . jedina ženska organizacija koja je vodila istinsku antiratnu propagandu su Žene u Crnom iz Srbije. Onesu se suprotstavile >Miloševiću kad je to bilo ravno samoubistvu. i danas vode borbu za istinu i pravdu protiv srpskih vlasti koji negiraju odgovornost Srbije za ratove protiv susjeda. Majkićka je kočiti primjer da su žene otrovnice koliko i muškarci. Ona nije žena ona je opasna individua.
SDP predlozio zenu za predsjesnicu skupstine kantona sarajevo koju je skupstina i izabrala.
muskarci su mudniji...pardon, mudriji...
Da je neko rekao da su muskarci mudriji od zena, odmah bi ga napali, a ovako je OK.
A to zene nisu ljudi?
Tako nezto,mogu samo dozvoliti,Papuchari i Pizzdolizci !!!
Neznam jesu li mudrije u vodjenju drzave al znam sigurno da bi ovaj svijet bio puno ljepse mjesto da su svi predsjednici zene.
Slusaj,tu nema logike apsolutno!Ma ne bih se ja bunila da vlast dobije normalna ,porodicna zena ali na zalost dobiju je uvijek neke iskompleksirane,neudate cetrdesetogodisnjakinje koje su zeljne zivota.I ako se slucajno ti nadjes tu koji imas imalo normalan porodicni zivot nakace ti se na kosti.Razumjes sada sta sam htjela reci?
koja je to logika?ako se ženama ne pruži prilika kako će se naviknuti \"na to\"?primjer dodika i majkicke.kad ga blate,bacaju na njega drvlje i kamenje niko ne spominje to da je muškarac.kad je majkicka u pitanju prvo što kažu je - kakva rugoba!Kad žene prestanu procjenjivati i ocjenjivati po fizičkom izlgedu onda možemo pričati o jednakim prilikama za sve.Do tada žene treba osnaživati i podsticati na što veći angažman u javnoj sferi.
Pa mislim jeste li vi normalni!Ma kako izgledalo da su zene njeznice istovremeno su opasnije od muskaraca.Niti jedan muskarac ne moze zamisliti sta jedna zena moze uraditi...Pocev od prijasnjeg clanka kako salje uposlanike da im obilaze mamu i da idu za nju na pijacu.Ja,iako sam zena kazem da nije uredu da zena ima vlas jer ona nije navikla na to!Nezna kako da se nosi sa tim.Ja sam imala na poslu zenu seficu koja te za sitnicu naziva pogrdnim imenima i koja kad ti se nakaci na kosti to nema granice.Totalno su bezosjecajne!One su gore od muskaraca!Sta vi na to kazete?
Feministkinje su dosadne i odbojne. :)
ma ja dusanka majki, biljana plavsic, seada palavric su pravi primjeri, pa pogledajte onu ljepoticu lidiju korac....ma i ova malic sto je u kanton nesto izabrana, puca od zdravlja mladosti i energije, A MELIHA ALIC, PA IMA NEKA SULJKIC GORE U TUZLI, MA ZLATA VRIJEDNI PRIMJERI
@zox kako mozes trpati svetlanu cenic, legendu od zene, pravu intelektualku, vrhunsku ekonomistkinju i zestoku kriticarku lose vlasti u isti kos sa ostalim navedenim babarogama? @naslov pa nije li ovo totalno seksisticki naslov i vrijedjanje muskog roda? da stoji isti naslov samo da su umjesto \"zene su mudrije...\" napisali \"muskarci su... \" digla bi se ogomna prasina. znaci da vise se ne govori o borbi i propagaciji ravnopravnosti spolova nego o dominaciji.
sLAZEM se . Zene su mudrije