Nadriljekarstvo
3

Žena s obućarskom školom varala ljude u Beogradu i predstavljala se kao doktorica koja liječi astmu

A. Ku.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Treće javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv D. G. (44) zbog sumnje da je izvršila krivično djelo "nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo".

Ona se sumnjiči da se u Beogradu, tokom marta 2022. godine, bavila liječenjem, iako nema odgovarajuću stručnu spremu, s ciljem da pribavi imovinsku korist.

D. G. je dovodila u zabludu oštećene lažnim prikazivanjem činjenica da je ljekar internista, navodeći da radi u KBC Bežanijska kosa, te da se terapijom matičnim ćelijama uspješno liječi astma garantujući da astmu može oštećenima uspješno izliječiti, iako je po zanimanju zapravo obućarski tehničar.

Oštećene je navela da predaju novac u ukupnom iznosu od 2.500 eura u svrhu navodnog liječenja matičnim ćelijama koje je vršila na taj način što je oštećenima u više navrata dala po nekoliko injekcija u ruku, zadnjicu i butane, a u kojim se nalazio vitamin OHB 12. Nakon posljednjeg davanja injekcija, jednoj od prevarenih žena je pozlilo.

Predloženo je da se osumnjičena nakon glavnog pretresa i izvedenih dokaza proglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci te da joj se izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine.