BiH
0

Željko Komšić primio ambasadora Islamske Republike Iran

Sarajevo-x.com
Ambasador Islamske Republike Iran Ahmad Fard Hosseini, na današnjem sastanku s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, čеstitао је Bоsni i Hеrcеgоvini pоtpisivаnjе Spоrаzumа о stаbilizаciјi i pridruživаnju sа Еvrоpskоm uniјоm.

Kazao je da Iran razumije i podržava put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i dodao da njihova zemlja i dalje ostaje otvorena prema BiH sa željom da joj nastavi pomagati, prije svega kroz jačanje ekonomskih odnosa i veza među narodima. Informisao je člana Predsjedništva BiH Komšića da će u oktobru ove godine, na prostoru Općine Novo Sarajevo, početi izgradnja modernog doma zdravlja koji će biti poklon njihove zemlje Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je na spremnosti Irana da finansira izgradnju modernog doma zdravlja, te uputio zahvale iranskom narodu i rukovodstvu te zemlje na punoj podršci i izdašnoj pomoći koju su pružali Bosni i Hercegovini u ratnom periodu.

Dodao je da su SAD i Iran bile zemlje koje su odlučno podržavale BiH i koje to čine i danas, javili su iz press službe Predsjedništva BiH.