BiH
0

"Zelena linija" - info telefon

Sarajevo-x.com
S obzirom na alarmantnu situaciju u našoj zemlji kada je u pitanju nasilje u porodici, nasilje nad djecom, kao i diskriminacija na osnovu spola, na nedovoljnu upućenost našeg građanstva gdje i kako da potraže pomoć, NVO Fondacija lokalne demokratije Sarajevo, implementira projekat pod nazivom "Zelena linija" info telefon, a u okviru Plana akcije državnog programa populacijskog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA).

Osnovna svrha i cilj Fondacije je doprinijeti razvoju civilnog društva podržavanjem i implementacijom projekata koji promovišu ljudska prava, pomažu razvoju nevladinog sektora angažovanog na demokratizaciji društva, kao i projekti očuvanja i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti na teritoriji BiH, kažu iz ove organizacije.

"Zelena linija" - informativna linija predstavlja prvu instancu u pružanju informacija o temama kao što su: Nasilje (u porodici, trgovini ljudima), seksualnom uznemiravanju, diskriminaciji na osnovu spola, spolno prenosivim bolestima, te seksualnom i reproduktivnom zdravlju. "Zelena linija" je od društvene koristi i svrha same linije ogleda se u tome, da obezbijedi našim zainteresovanim građanima i građankama Bosne i Hercegovine sve potrebne informacije vezano za gore navedene tematske oblasti, jer one kao takve predstavljaju jako bitan segment socijalne sfere zajednice u kojoj živimo.

"Zelena linija" je počela sa radom 2005. godine i otvorena je svakim radnim danom od 09:00 do 17:00 sati, što znači da ih mogu kontaktirati svi, bez obzira na godine i spol, te ukoliko žele mogu ostati anonimni.

Telefonski broj "Zelene linije" je 033 22 33 66.