Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako sam na rendgenski pregled u domu zdravlja čekao GODINU dana ! Dobijem ja upputnicu u domu zdravlja Stari grad za rentgen, fino me ekspert naruči za godinu dana, kažem ja šta ako umrem za godinu, ? PRIVATNIK, kaže hadžija, sve j eu Allahovim rukama. Eto vam ZDRAVSTVA pod zastavaom Muhameda, jer ste za to i glasali !!!
Ovo vise treba da stane ili da bude pravi kapitalizam pa da nikome od plate ne odbijaju za zdravstveno vec da sve dobijes na ruke pa se idi lijeci gdje hoces ili da se red zavede , a ovako mi svi pare dajemo "na silu" da bi se Sebija,Faris Gavrankapetanovic i ostali castili opremama i kupovali od prijatelja medicinsku opremu i aparate uz proviziju.
da je ja pitam oformio bi clanarine ZZO (kartice slicno bankovnim) gdje bi svaki gradjanin imao svoj privatni fond u koji bi uplacivao za zadravstvo koliko on to zeli, ne mora ni marku ako nece... Iz tog fonda bi se izdvajale pare za njegovo lijecenje, ako bi cijena usluga premasila njegov fond, ostatak bi platio po vazecem cjenovniku.. Oni koji nemaju nista na racunu - puna cijena, penzioneri bi imali posebne fondove od drzave jer se racuna da su oni svoj dug otplatili...
Zenico i okolino evo lokalni izbori su za par mjeseci POTRČI PA LISTOM OPET GLASAJ ZA SDA NEĆE LI NAS TA STRANKA ŠTO JE MOGUĆE PRIJE U GROB OTJERATI. ZABORAVI NARODE SVE OVE GODINE PATNJE, POMISLI DA ĆE TI NAREDNE GODINE BITI JOŠ GORE PONAVLJAM LIUSTOM GLASAJTE ZA SDA NEKA JE VAMA VAŠ BAKIR PA MAKAR UMRLI OD BIJEDE I GLADI.
Sve u svemu ova Federacija je pišurija, kome milo kome ne. Ovdje žive (dobro žive) lopovi, političari jedan dio životari a ogroman broj SE PATI NEKA TI JE NA PONOS BAKIRE!
pa razlog ovoj dugoj listi cekanja i jeste u tome sto se isti pregled u Domovima zdravlja naplacuje. Svi hoce gdje je dzaba pregled, a to je u bolnici, a jedan je aparat koliko sam skontao.. Zasto se isti pregled ne bi obavljao u maticnim ambulantama, pacijenti ne bi morali dolaziti u Zenicu na pregled a i manja bi bila lista cekanja? Zato sto je jeftiniji komad papira-uputnica u bolnicu i prst u uho, nemas brige, ustedio si na vremenu i materijalu, ustedio svojoj firmi-Domu zdravlja za regresa... Kakav je odgovor na ovaj problem dao ZZO ZDK na celu sa Senaidom Begicem? Uredno kupe pare, zaposljava podobne pripravnice ekonomiste i hvali se kako su godinu zavrsili u suficitu
Sretan nam dan nezavisnosti
Gleda se i evidencija Bakijama . članske karte SDA a ni Bakiru nije mrsko ako mu se šta tutne !!!! I ko je kriv ? KOMUNJARE i prokleti šejtan !!! :)))
privvatne veze su uništile ovu državu u svim važnim oblastima života....trebalo bi da su svakom ljekaru svi pacijenti isti jer se na to zakleo,-znači neko može doć preko veze na pregled, onaj ko nema "štelu" ili ne želi da je koristi čakt će godinu dana....to se zove diskriminacija, trgovina utivajem, nebitno kako će to ko nazvati ali je u najmanju ruku prekršaj...tužno što takve radnje zvaničnici odobravaju....
@unmibh da i to više puta, sa teško bolesnim roditeljima sam čeko po 5-6 sati......više puta su pregledi otkazani jer je dr. bio službeno odsutan što mi je bilo sumnjivo pa sam saznao da ljekare na razna putovanja u inostranstvo šalju farmaceutske kuće jer pišu njihove lijekove...i to je redovna praksa svugdje kod nas, ne samo u zenici....kad bi se taj novac uložio u zdravstveni sistem tad se nebi čekalo mjesecima na osnovne preglede
Pa ima manjak haparata a višak bolničkog osoblja u UKC (cirka 500) koje je nabavio hadži hafiz mladomusliman Gavrankapetanović !
Hvala SDA!!
zdravstvo. a u zadnje vrijeme i osoblje je katastrofa...tesko ovom bolesnom narodu