BiH
0

ZDK: Bolja saradnja radio stanica

ZEDA
Premijer ZDK Fikret Plevljak razgovarao je sa direktorima i odgovornim urednicima radio stanica sa područja Zeničko-dobojskog kantona o problemima sa kojima se susreću i prijedlozima za poboljšanje informativnih program i slušanosti.

Rečeno je da će Vlada ZDK i ove godine, sa malo opravdano zakašnjenje, da pomogne sve medijske kuće na području kantona u skladu sa trenutnim finansijskim mogućnostima i planiranom ovogodišnjem budžetu.

Istaknuto je da neke radio stanice sa područja ZDK imaju odličan program sa kvalitetnim informativnim segmentima, a isto tako da ima radio stanica koje samo odrađuju posao uz puštanje muzike i reklama bez aktivnog učešća voditelja. Da bi se što lakše izbjegli problemi u poslovanju radio stanica Vlada ZDK će u narednom periodu finansijski pomoći rad medija, ali će u planiranju budžeta za narednu godinu predvidjeti posebnu stavku sa sredstvima za finansiranje u oblasti informisanja.

 Na sastanku je razgovarano i o formiranju asocijacije radio-televizijskih stanica ZDK sa kojom bi se poboljšala saradnja između medijskih kuća.