BiH
0

Zbog protesta nakratko bile blokirane naplatne kućice u Kaknju

FENA
Zbog protesta građana, nakratko su bile blokirane naplatne kućice u Kaknju, na autoputu A-1, a saobraćaj je bio preusmjeren na alternativne pravce.

Prohodnost većine putnih pravaca u BiH danas je dobra i saobraća se bez vanrednih ograničenja. Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog inteziteta. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom trakom (u dužini od 3 km).

Zbog sanacionih radova, svakodnevno od 7.00 do 18 sati, na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A-1 Zenica-Sarajevo.

Povodom 18. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra (10. i 11.07.) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. Sutra (11.07.) na svim putevima koji vode prema Srebrenici (Sarajevo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Kalesija-Zvornik, kao i na regionalnim putevima iz pravca Memića i Bratunca) zabranjeno je kretanje teretnim vozilima nosivosti preko 3,5 tone.

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se od 20 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.