Bratunac
0

Zbog prijetnji s liste uklonjen kandidat Šešeljevih Radikala

FENA
Bratunac
Bratunac
Srpska demokratska stranka (SDS) pozdravlja odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH koja je ustanovila da je došlo do povrede Izbornog zakona BiH zbog čega je s odborničke liste Srpske radikalne stranke RS "dr Vojislav Šešelj“ za lokalnu skupštinu Bratunac uklonjen Vojin Pavlović.

Također, Pavlović je kažnjen i s 5.000 KM, dok je njegova stranka sankcionisana s 10.000 KM.

Iz SDS-a podsjećanju da je Pavlović, 27. septembra, na predizbornom skupu svoje stranke u Bratuncu najavio da će "ako za načelnika bude izabran Nedeljko Mlađenović (SDS), 8. oktobra, on i njegovi istomišljenici primijeniti silu i ukloniti ga (Mlađenovića) na način kako je i Gadafi uklonjen u Libiji, bez obzira na posljedice".

Općinski odbor SDS-a Bratunac je, zbog prijetnji upućenih aktuelnom načelniku općine Bratunac Nedeljku Mlađenoviću, koji je ponovo kandidat na tu funkciju, uputio prigovor CIK BiH, a sve je prijavljeno i policijskoj stanici u Bratuncu.

Također su saopćili da su posebno iznenađeni da na pozive "na Mlađenovićevu likvidaciju“ nisu reagirali, niti su se ijednom riječju od njih ogradili, kandidat SNSD-a za načelnika općine Miladin Jovanović i kandidat za odbornika Savo Vulić koji su se također obratili na ovom skupu čiji je organizator njihov koalicioni saveznik.

  • Jovanović i Vulić očito su zaboravili na Kodeks ponašanja političkih partija u predizbornoj kampanji čije je potpisivanje inicirao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te stoga očekujemo od rukovodstva SNSD-a da se izjasni o prijetnjama Vojina Pavlovića, nosioca liste SRS "dr Vojislav Šešelj", i Jovanovićevom i Vulićevom aplauzu podrške Pavlovićevim riječima: "Neđo neće pobijediti nikada više. I ako pobijedi eto nas Šešeljevih radikala odmah drugi dan pred opštinu. Smijenićemo ga ako treba kao što su oni Gadafija smijenili. Ako me izdate 7-og, ne izađete na izbore, vi budite hrabri da 8-og napravimo puč pred opštinom. Baš nas briga ko će biti uhapšen, stoji u saopćenju.