BiH
0

Zbog požara obustavljen saobraćaj na putu Trebinje-Dubrovnik

FENA
Foto Arhiv
Foto Arhiv
Zbog velikog požara obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Trebinje-Dubrovnik.

Prema prikupljenim podacima, saobraćaj se danas na većini putnih pravaca u BiH odvija bez zastoja i vanrednih ograničenja.

Frekvencija saobraćaja je pojačana, posebno u većim gradskim centrima. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi na kolovozu obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-6.1 Trn-Široki Brijeg svakodnevno u terminu od 07.00 do 15.00 sati izvode se sanacioni radovi na kolovozu, pa je saobraćaj reguliran semaforima i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na dionici magistralnog puta M-18 Semizovac-Olovo (most preko Rače u Srednjem) saobraćaj je preusmjeren na novoizgrađenu obilaznicu. Vozači se mole da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BiH pojačan je promet vozila, a na prelazak granice čeka se od 30 do 45 minuta.

Na GP Bosanski Šamac teretna vozila čekaju oko pola sata. Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanska Dubica-Hrvatska Dubica.

Zbog visokih dnevnih temperatura, savjetuje se da se prave češće pauze tokom vožnje i putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satim, saopćeno je iz BIHAMK-a.