Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ovo je smiješno! Konačno sam došao malo do podataka vezano za ovaj projekat, kao i ko je projektant i kako je sve ovo urađeno. Ovo je bruka za građevinsku struku. Most je kompletno urađen kako ne treba. Ni jedan dio nije ispoštovan iz Smjernica za projektovanje mostova koje preporučava Direkcija Cesta. Projektant je osoba koja nikad nije projektovala mostove, a nadzor ko je bio, svakak mu čast!!!! Betoniranje na -20C u janurarski danima. Širina trake je neodgovarajuća, širina pješakih staza je neodgovarajuća, odabri luka je neracionalan i neadekvatan, pojava poprečnih nosača??? nema slivnika na mostu???? Nevjerovatno kakve su greške rađene i kako se pristupilo ovom projektu ovako? Ovo je odličan most da se studenti građevine i arhitekture dovedu i pokaže im kako se napravio most koji ne zadovoljava ni jedan standard, kako se ne smije projektovati jedan most pun anomalija i beskorisnih gabarita. Takođe, svaka čast Općin Stari Grad jer je skršila lovu na loš projekat. Bruka!!!
Guzzzi mi se....
ovo je zalosno,da se nesta naprav,a nema funkciju
amanjarabi, pa moja Sefika bi ga bolje isprojekotvala neznam samo kako ce mi mali Nurko avarisati s FAPOM kad mi pocera drva..
Dobar je, hocel biti na diskaveriju emisija i o ovom mostu.
Lijepo izgleda. Hvala !
velikodusna i ova donacija...
pametnjakovici, mogli ste barem jednim dijelom da kazete da sa jedne moje strane nema puta a ne da placete o mojoj sirini!
ha ha ha ovo kao da je Dodig [ili Brankovic] finansirao, nema lopova do Bosanaca..jedna traka od donacija druga traka u privatan dzep ..
pa ni na trotoaru se dva covijeka nemogu mimoici. ovo je opasno, jer jedan od njih mora sici na cestu sto moze biti u tranutku kad ide auto...UZAS!!! treba na sud ovoga ko je ovo previo/projektovao!
Most?? Ovo je najobičniji prelaz dužine 5 metara. Ču most??
joj kad krenu izbjeglice u sarajevo
sto je pisac htio da kaze s ovi mostom? nije mi jasno? preticajna traka na autocesti je izmedju 3,5 i 3,75m (zaustavna 2,5 do 3m)...a ovaj most ima saobracajnu traku od 4m???? ni tamo ni vamo:S ako je za jedno vozilo - moglo se ustediti i uraditi 3m i jednostranom pjesackom stazom nego ovako 2 pjesacke koje ne zadovoljavaju mimoilazenje 2 prolaznika:S
kolica sa bebom iliti invalidska kolica nece moci preko onog trotoara jerb je mnogo usko
Eh da je Pospanko ziv....Da vidi ovo :(
Zasto Boze uvijek jedna traka u 21. vijeku, zar ne znamo napraviti dvije ili uvijek jednu sebi u padze !?
Biciklisticka staza u jednom smijeru,glavna vijest na Sa-x