Investirano 1,5 milion KM
13

Završava se rekonstrukcija dvije zgrade bolnice "Dr. Safet Mujić" u Mostaru

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Kantonalna bolnica "Dr. Safet Mujić" u Mostaru širi svoje kapacitete i uskoro preseljava odjel palijativne njege, fizioterapije i mikrobiologije u dvije zgrade na jugu kompleksa bolnice, za čiju rekonstrukciju je investirano 1,5 milion KM.
Objekti koji će do kraja oktobra zasjati u punom sjaju, nalaze se uz samu granicu sa budućim Olimpijskim bazenom, čija izgradnja tek počinje na lokalitetu Južnog logora, čime će ovaj dio grada dobiti jednu sasvim novu urbanističku sliku.

Da se radovi na rekonstrukciji dvije zgrade mostarske bolnice privode kraju uvjerila se ekipa portala Klix.ba prilikom obilaska terena gdje smo zatekli radove na uređenje partera.

Rukovodilac radova Melis Bubalo iz konzorcija Amitea d.o.o. Mostar i Izgradnja Tojaga d.o.o. Mostar nam je kazao da se radovi na rekonstrukciji objekata odvijaju planiranom dinamikom i da će biti završeni do kraja oktobra kako je previđeno i ugovorom.

Pojasnio nam je da će u jednom objektu biti smještena palijativna njega i fizijatrija a u drugom objektu mikrobiologija, što će stvoriti mnogo bolje uslove rada u mostarskoj bolnici.

Melis Bubalo (Foto: G. Š./Klix.ba)
Melis Bubalo (Foto: G. Š./Klix.ba)


Radi se o postojećim objektima koji su trebali rekonstrukciju i sanaciju, a financiraju se iz Saudijskog komiteta, koji je odobrio sredstva investitoru.



"Završni radovi su u toku, radimo na uređenju partera , a unutrašnji radovi su završeni na Odjelu palijativne njege i fizijatrije, te su urađeni priključci na komunalije. Objekat mikrobiologije se još radi i on će biti završen u previđenom roku", kazao je Bubalo za Klix.ba.

Ističe da je ugovorena vrijednost radova 1,5 milion KM plus PDV za obje zgrade, a rok za izvođenje radova 18 mjeseci, te da će se u tom roku svi radovi u potpunosti zašiti.

Napominje kako se ugovoreni radovi odnose na građevinsko zanatske poslove, dok će završne radove opremanja objekata raditi KB Dr. Safer Mujić.

Postojeće zgrade su bile u jako lošem stanju, a kako se ukazala potreba za izmještanjem mikrobiologije, te palijativne njege i fizijatrije koje djeluju u kompleksu Sjevernog logora u jako lošim uslovima, ova investicija je bila neophodna, da bi preselili u moderno opremljene objekte i radili u uslovima koje zaslužuju i pacijenti i medicinsko osoblje.