U toku brojanje glasova
49

Zatvorena biračka mjesta u Živinicama, novog gradonačelnika je izabralo 33,21 posto građana

A. K.
Jedno od biračkih mjesta u Živinicama (Foto: A. K./Klix.ba)
Jedno od biračkih mjesta u Živinicama (Foto: A. K./Klix.ba)
Zatvorena su sva biračka mjesta za prijevremene izbore gradonačelnika Živinica. Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Gradske izborne komisije, biračka mjesta su zatvorena u 19 sati, a sada slijedi prebrojavanje glasova.

Građani Živinica danas su imali priliku izabrati novog čelnika grada na prijevremenim izborima koji su organizirani nakon smrti gradonačelnika Samira Kamenjakovića.

Pravo glasa imao je 55.281 birač, koji je mogao glasati na 88 biračkih mjesta. Bilo je angažovano i pet mobilnih timova, od kojih su dva djelovala na prostoru Živinica, a tri u Tuzli, Lukavcu i Doboj Istoku.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Gradske izborne komisije, sva biračka mjesta su zatvorena u 19 sati, a sada slijedi prebrojavanje glasova. Preliminarni rezultati bi se mogli očekivati uskoro.

"Sva biračka mjesta su zatvorena na vrijeme, a prema trenutno dostupnim podacima, danas je glasalo 18.011 građana, odnosno njih 33,21 posto" kazao je za Klix.ba predsjednik Gradske izborne komisije Živinice Suad Avdagić.

Prijevremeni izbori organizirani su nakon smrti Samira Kamenjakovića. Nedugo nakon toga, Gradsko vijeće Živinica na mjesto vršioca dužnosti gradonačelnika je postavilo Begana Muhića iz SDA. On je ujedno bio i kandidat ove stranke na prijevremenim izborima.

U utrku za gradonačelnika kojem će mandat trajati do oktobra iduće godine ušli su još i Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisni kandidat Asim Aljić.