BiH
0

Zaplijenjeni televizori dodijeljeni aktivnim goraždanskim udruženjima

Piše: E. A.
Pet goraždanskih udruženja i ustanova dobilo je TV aparate koji su osigurani posredstvom Porezne uprave FBiH, odnosno Kantonalnog poreznog ureda Goražde.

Riječ je o donaciji pet plazma televizora koje je Porezna uprava Federacije BiH oduzela prilikom inspekcijskog nadzora od sportskih kladionica širom Federacije BiH, a koji su putem Kantonalnog poreznog ureda Goražde predati Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice.

"Čelni ljudi Porezne uprave ponudili su ove televizore našem resornom ministarstvu kako bi ih dodijelili organizacijama i ustanovama koje zaista provode konkretne aktivnosti iz svog djelokruga rada na području našeg Kantona. Ovo je samo jedan vid naše saradnje i nadam se da će u narednom periodu biti još ovakvih aktivnosti", izjavio je Damir Dučić, resorni ministar.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Televizori su donirani Crvenom križu, Udruženju oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja "Biser", Udruženju građana za pomoć mentalno retardiranim osobama, Domu za stare i iznemogle osobe i Osnovnoj školi "Husein ef. Đozo".

Kako je istaknuto danas, resorno kantonalno ministarstvo i na druge načine nastojat će pomoći udruženjima i organizacijama koje iza sebe imaju rezultate u smislu rada za dobrobit njihovih članova.