Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma svaka cast, neka neko radi po zakonu-lopovima treba zaplijeniti i fotelje u kojima sjede, a u cilju isplate pravosnaznih, izvrsnih presuda-ljudi moji, treba se postovati zakon i sprovoditi ga, ne moze se svaka susa kriti iza nekih zakljucaka vlade-ma ne smije se politika mijesati u sudstvo nikako, to je i po USTAVU BIH, sudska vlast je neovisna-interesuje me kad ce poceti isplata pravosnaznih izvrsnih presuda od prije 2 godine uciteljima u osnovnom obrazovanju. Neka smanje politicari iz ZDK svoja primanja i svoje luksuzne izdatke pa nece doci do kolapsa kantona.
EXTRA
Tu se izvjesno radi već o izvršnom postupku koji provodi Općinski sud u Zenici, a ako se radi potraživanju uposlenika suda, onda je i pravosnažnu presudu donio Općinski sud u Zenici (ne privredno odjeljenje). Nadam se da će kantonu i zaplatiti auti ako svoje obaveze već neće dobrovoljno da ispune.
svaka cast sudijama opcinskog suda u zenici-privredno odjeljenje...treba imati dovoljno znanja i hrabrosti i donijeti ovakvu odluku!
Država (federacija, kantoni i općine) rezervirali su sebi pravo da maksimalno suze mogućnost njihovih povjerilaca da naplate svoje tražbine posljednjim izmjenama Zakona o izvršnom postupku. Na drugoj strani, kada FBiH/kantoni i općine potražuju od građana onda nema takvih ograničenja, što nije pošteno. Eh sada neka njihovi auti idu na doboš, to je pošteno.