BiH
47

Zanimljive fotografije bh. političara i stranih zvaničnika

Piše: Ž. M.
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Koliko god se fotografi trudili da naprave što bolju fotografiju i neku osobu prikažu u što boljem svjetlu, stoti dijelovi sekunde podare nekada čudne i zanimljive fotografije.

U posljednje vrijeme zabilježen je niz zanimljivih fotografija bosanskohercegovačkih političara, ali i stranih državnika. Kako su u predizbornom vremenu, a kasnije pregovarajući o koalicijama, bili veoma aktivni i medijski popraćeni, bh. političari dospijevali su u čudne poze od kojih su neke zabilježene i objektivom fotoreportera portala Klix.ba.

Tako su Milorad Dodik i Nebojša Radmanović "pozirali" zagrljeni kao dječaci iz prvog razreda osnovne škole, Valentin Inzko je telefonirao blaženog osmijeha sa umjetničkom slikom između nogu, koju je dobio na poklon. Milorad Dodik se smijao poput Mr. Beana ispod grba Herceg-Bosne, dok su se Bakir Izetbegović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u jednom momentu našli u neobičnom ambijentu.

Također, Dragan Čović je u jednom momentu slučajno ili namjerno isplazio jezik fotoreporteru koji ga je pokušao fotografirati u jednom ugostiteljskom objektu, gdje se skriven od javnosti sastao sa predsjednikom HDZ-a Hrvatske Tomislavom Karamarkom.

Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića je "gušio" okovratnik, dok su se dogovarali o uspostavi vlasti na državnom nivou, Sorensen je na jednom sastanku namigivao svima oko sebe, dok je Helena Clark na mostarskom šetalištu zajedno sa svojim tjelohraniteljima zabilježena u sportskoj odjevnoj kombinaciji.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je na konferenciji o nestalim osobama u jednom momentu krišom gledao šta je to Bakir Izetbegović zapisao na svom papiru, dok su Željka Cvijanović i Nebojša Radmanović ispred zgrade HDZ-a BiH u Mostaru neuspješno nekoga pokušavali dobiti na telefon.