Parlament FBiH
0

Zakazana sjednica Zakonodavno-pravne komisije, Gratz opet traži skidanje tačke s dnevnog reda

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sjednica Zakonodavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za petak. Sudeći prema zamjerkama zastupnika iz stranaka opozicije velika je vjerovatnoća da sjednica i ovaj put ne bude održana. Kao i prošli put, sporna je jedna tačka dnevnog reda.

Zastupnik Dennis Gratz, koji je član komisije, zatražio je danas izmjenu dnevnog reda.

Gratz je ponovo tražio da se sa dnevnog reda izuzme Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, čiji predlagači su Klubovi zastupnika SDP BiH, NiP-Pomak, NS, HDZ BiH-HNS, HDZ 1990-HNP i PDA.

"Stalnim insistiranjem da se ova tačka nađe na Dnevnom redu komisije, parlamentarna većina predvođena HDZ-om i stranakama Trojke, pokazuju da im je pitanje imenovanja Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH važnije od rada cjelokupnog Parlamenta Federacije BiH, kao i svih 'reformskih' zakona koje su najavljivali", rekao je Gratz.

Podsjetimo, prošle sedmice je odgođena sjednica komisije zbog nedostatka kvoruma. Zastupnici iz DF-a, SBiH-a i NES-a su obavijestili predsjedavajućeg komisije da nisu u mogućnosti prisustvovati sastanku.

Kako nam je tada rečeno zastupnica SDA, koja je članica komisije, je na bolovanju te se pretpostavlja da će ona i u narednim danima biti odustna.

Gratz je prošle sedmice tražio skidanje spomenute tačke sa dnevnog reda. Nakon što nije došlo do izmjene dnevnog reda sastanak nije ni održan.