BiH
81

Zahvalnice bihaćkim skiperima koji su spašavali ljude u poplavama

FENA
Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, povodom obilježavanja 26. februara - Dana grada Bihaća i njegovog 755. rođendana, ugostio je danas dvadesetak skipera i raftera, koji su za vrijeme poplava u maju prošle godine spašavali ljudske živote i materijalna dobra u nekoliko bh. gradova, te im uručio zahvalnice.

"Ovi mladi i hrabri Bišćani su bez razmišljanja pomogli građanima Doboja, Maglaja, Šamca, Brčkog, Bijeljine, Ključa i Sanskog Mosta. Nije bilo važno koje su vjere, nacije ili spola, čime su pokazali da je Bihać multietnički grad", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Članovi Una Aqua rafting centra samoinicijativno su se organizirali i pomogli u spašavanju građana Doboja, dok su se dan kasnije uključili i rafteri ostalih bihačkih agencija, koji su zajedno sa tada Općinom Bihać pomogli nekoliko gradova u BiH.

"Svi znaju za naš podvig i evo godinu dana kasnije dobili smo i simbolične zahvalnice od gradonačelnika, ali to je nešto na šta smo mi ponosni i čega ćemo se sjećati cijeli život", kazao je Armin Amidžić, jedan od raftera i direktor Una Aqua rafting centra.