BiH
7

Za petnaest dana počinje sanacija platoa Skenderije

FENA
Ugovor o izvođenju radova na sanaciji platoa Centra Skenderija danas su potpisali direktor Centra Skenderija Amer Kapo i direktor Unigradnje d.d. Sarajevo Mustafa Duraković.

Vrijednost projekta je 904.000 KM, koji je odobrila Vlada Kantona Sarajevo, a sredstava će biti osigurana putem kredita Razvojne banke. Rok za završetak radova je 90 dana.

"Skenderija je javno dobro svih građana Sarajeva, a sanacijom će biti uljepšan ne samo vizuelni dio nego će se sanacijom dobiti dodatni prostori u poslovnom dijelu koji će, kada radovi budu okončani, biti izdati građanima po promotivnoj cijeni kvadrata, posebno mladima što je po meni važnije nego cijeli vizualni izgled Skenderije", kazao je Kapo.

Iako ne posluje pozitivno i ima dugovanja, ovo je pozitivan korak kojim menadžment preduzeća pokušava vratiti ljude u Skenderiji i povećati prihode.

Kako je projektant Fikret Hrnjica pojasnio, projektno rješenje podrazumijeva dva zadatka a to je zaustaviti prokišnjavanje koje je evidentirano u Privrednom gradu Centra Skenderije, te zamjena ploča na platou.

Za sanaciju će biti korištena najmodernija tehnologija za hidro i termoizolaciju. Ploče će biti betonske s granitnom presvlakom na gornjoj površini.

Radovi će početi za petnaest dana, a time neće biti odgođeni sportski i kulturni događaji planirani za ovo ljeto.